Bijeenkomsten

Masterclass crisismanagement voor bestuurders in de zorg

Afbeelding

Crisissituaties zijn spannend. Er zijn markante voorbeelden van bestuurders die tijdens een crisis juist groeiden in autoriteit. Crion, centrum voor crisisondersteuning - een samenwerking van Bex*communicatie en International Security Partners - organiseert een besloten masterclass crisismanagement voor bestuurders van zorginstellingen in de care sector.

Tijdens deze masterclass maken bestuurders Jopie Nooren, voorzitter Raad van Bestuur Bartimeus en bestuurslid NVZD (en daarvoor Voorzitter Raad van Bestuur Lunet Zorg en Directeur van VGN) en Anke Meijs, interim zorgbestuurder (en daarvoor onder meer Voorzitter Raad van Bestuur Zorggroep Charim, Adelante en St. Anna Zorggroep) u deelgenoot van hun persoonlijke ervaringen die zij als eindverantwoordelijke opdeden tijdens crises. Wat is er bijzonder aan de dynamiek van een crisisproces? Over welke competenties moet de voorzitter van het crisisteam beschikken? Wat doet de crisis met de bestuurder zelf? En, wat zijn de belangrijkste lessen uit de praktijk? Crion adviseerde tientallen zorginstellingen en zal vanuit zijn uitgebreide praktijkervaring praktische handvatten aanreiken voor de voorbereiding op en het managen van crisissituaties.

Programma

15.30 – 16.00 uur   Ontvangst gasten

16.00 – 16.45 uur   Crisis, persoonlijke praktijkervaringen van Jopie Nooren

16.45 – 17.00 uur   Vragenronde/discussie

17.00 – 17.45 uur   Crisis, persoonlijke praktijkervaringen van Anke Meijs

17.45 – 18.00 uur   Vragenronde/discussie

18.00 – 19.00 uur   Soep met broodjes

19.00 – 19.45 uur   Hoe bereid je een organisatie voor op een crisis? Hoe houd je overzicht en grip op de (bestuurlijke) risico’s? door Noud Bex en Hans Slaman

19.45 – 20.00 uur   Vragen/discussie

20.00 – 20.30 uur Afsluiting, borrel

De workshop, die uitsluitend voor bestuurders is bestemd, vindt plaats op woensdag 13 november in Restaurant Zuiver, Krommewetering 51, 3543 AM in Utrecht. De workshop is kosteloos voor relaties van Crion, Bex*communicatie en International Security Partners. Overige deelnemers betalen € 195 excl. BTW. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus schrijf snel in. U kunt zich aanmelden via www.crion.nl.

Direct aanmelden >