Nieuwsarchief

Crisis? Niet bij ons!

Afbeelding

Op 23 mei heeft vanuit CRION de workshop plaatsgevonden. De presentaties zijn nu te downloaden.
 

Crisis? Niet bij ons!

Seminar over crisismanagement bij universiteiten en (hoge)scholen

Examenfraude. Een steekpartij. Ontvoering van een student in het buitenland. Een ernstig bestuursconflict. De reputatie van onderwijsinstellingen is nog nooit zo belangrijk geweest. Maar als u wordt getroffen door een crisis, kan die zorgvuldig opgebouwde reputatie binnen een dag beschadigd raken. Voorbereiding verkleint de kans op een crisis, en goed crisismanagement beperkt de schade als u tóch wordt getroffen. Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan: de praktijk blijkt weerbarstig!

In dit seminar is de praktijk gekoppeld aan de theorie. Edward van der Zwaag heeft aan de hand van zijn jarenlange ervaring als leerkracht en directeur van diverse onderwijsinstellingen laten zien hoe incidenten tot crises kunnen uitgroeien. Sprekers van CRION hebben laten zien hoe u risico’s kunt herkennen, hoe u tijdens een crisis de regie kunt houden en waar u bij de in- en externe communicatie rekening mee kunt en moet houden. Daarnaast is toelichting gegeven betreffende een recent uitgevoerd onderzoek naar risico- en crisismanagement onder hogescholen en universiteiten.

De middag was interactief, door de aanwezigen als zeer positief ervaren en is voor herhaling vatbaar gebleken.

Bent u geïnteresseerd in de presentaties van deze workshop? Deze vindt u via de onderstaande links terug. Bent u geïnteresseerd in de onderzoeksrapportage? Laat dit aan ons weten met vermelding van uw contactgegevens en wij sturen u deze graag kosteloos toe.
 

“Van onzeker naar voorbereid.” Over hoe u risico’s kunt herkennen, de kans op crisis kunt verkleinen en zich zó kunt voorbereiden dat de schade bij een crisis beperkt blijft.
- Henk Bomer, senior consultant CRION, klik hier voor de presentatie

“Snel of zorgvuldig? Crisiscommunicatie in snelle tijden.” Niet alleen de aard van crises verandert, ook de snelheid en dynamiek neemt exponentieel toe, onder andere door de opkomst van social media. Wat betekent dat voor uw crisiscommunicatie?
- Ezra van Tiel, senior adviseur CRION / Bex*communicatie, klik hier voor de presentatie

"Via theorie naar de Praktijk" - Reflectie op praktijkervaringen.
- Edward van der Zwaag, voormalig hoofd communicatie Horizon College, Alkmaar,  klik hier voor de presentatie
 

“Verkennend onderzoek naar crisismanagement binnen Universiteiten en Hogescholen”
- drs. C.D. Brouwers, onderzoeker International Security Partners.
Wilt u deze rapportage toegestuurd krijgen? Mail dan uw gegevens naar backoffice@ispbv.nl en wij sturen u deze kosteloos toe.