Nieuwsarchief

Wat er komt er kijken bij het managen van een crisissituatie?

Afbeelding

In Crisismanagement: orde in de chaos beschrijft Hans Slaman vanuit de praktijk hoe crisissituaties binnen organisaties overwonnen kunnen worden. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden wordt inzicht gegeven in wat er allemaal komt kijken bij het managen van crisissituaties.

Crisismanagement
Orde in de chaos

Hans Slaman

ISBN: 9789024400690
176 pagina's
€ 22,50
Verschijnt 4 mei

Thema’s die onder andere aan bod komen zijn:

  • de impact van een crisis op mens en organisatie;
  • hoe om te gaan met de media;
  • het nut van scenariodenken;
  • het omgaan met dilemma’s;
  • het voeren van onderhandelingen;
  • het sturen en beïnvloeden van het verloop van een crisis;
  • het managen van ketenpartners zoals autoriteiten, klanten en leveranciers.

Na het lezen van Crisismanagement: orde in de chaos bent u bekend met de kenmerken en oorzaken van een crisis. Ook begrijpt u welke concurrentievoordelen u kunt behalen door uw organisatie voor te bereiden op een crisis en te leren omgaan met een concrete crisis. U kent daarnaast de mogelijkheden om een organisatie voor te bereiden op een crisissituatie en hoe een concrete crisis het best kan worden aangepakt.

Over de auteur
Hans Slaman (1959) beschikt over meer dan 25 jaar ervaring in het managen van crises op uiteenlopende gebieden, zoals ontvoering, gijzeling, afpersing, (product)chantage en fraude. Hij adviseert bedrijven bij het opzetten en inrichten van crisismanagementstructuren en verzorgt incompanytrainingen crisismanagement.

Slaman was onder andere betrokken bij de bevrijding van Freddy Heineken en hij onderhandelde de bevrijding van het Belgische baggerschip Pompei. Lees hier een interview met Slaman over deze kaping.